kinderen en ouderen in Tibet
Tenzin's verhaal
Het verhaal van Tenzin
 
"Met hulp van een micro-krediet zijn mijn vrouw en ik een eet-tent begonnen waar we heerlijke momo's maken, een echte Tibetaanse lekkernij.
 
Wij waren al een tijd op zoek naar ander werk omdat we geen beesten meer mochten houden. Als je een heleboel geld in een keer krijgt, is het gauw op als je ook ineens huur moet betalen voor een huis. Een nomadentent kost niets en kan je makkelijk verhuizen. 
 
We houden erg van eten en zochten werk. Gelukkig waren we een van de eersten die hoorden van het micro-krediet, we snapten eerst niet hoe iemand zomaar geld kan geven. Maar op een avond werd het allemaal uitgelegd en toen hebben we een aanvraag ingediend. 
Er werd veel met ons gepraat en we moesten veel vragen beantwoorden. Maar uiteindelijk hebben we veel geluk gehad en kregen we een mooi bedrag om onze eerste voorraad aan te schaffen. 
 
Nu staat onze eet-tent bekend om de beste momo's van het dorp en op feestdagen hebben we het vreselijk druk. Maar dat vinden we niet erg want nu hebben we alles terugbetaald, kunnen al onze kinderen naar school en maken we mensen blij.
 
Lees alle verhalen: 
Kinderen - Tenzin - Kutcher - Lobzang - Gyarmo
 
Terug naar "home"
 
 
Direct doneren

Doneer nu een bedrag naar eigen keuze voor de opleiding van een nomade

 

Klik hier en je wordt doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van geef.nl

Onze uitdaging

In de Tibetaanse gebieden in China is het analfabetisme de standaard. Slechts 15% van de bevolking kan lezen of schrijven. Dat is geen goed begin van een carriëre.

Hoe we werken

Onze missie is de armoede van de Tibetaanse bevolking te bestrijden, onderwijs en gezondheidszorg aan te bieden en de Tibetaanse taal en cultuur te revitaliseren. 

Resultaten

Als je niet kunt lezen of schrijven, kun je nog wel iets met je handen doen, een winkel of handel starten of diensten aanbieden. Daarvoor zijn micro-kredieten beschikbaar