kinderen en ouderen in Tibet
Basis-onderwijs

Project 2011 - BASIS ONDERWIJS 

Aard en omvang van de doelgroep

Het aantal inwoners in het dorp Junyong en verre omtrek ligt rond de 15.000. Zij zijn allemaal afkomstig uit (voormalige) nomadengezinnen. Velen van hen zijn de laatste jaren door de Chinese overheid gedwongen hun vee te verkopen en te verhuizen naar meer stedelijke gebieden, waar ze grote moeite hebben een nieuw bestaan op te bouwen. 85% van hen is analfabeet en beheerst alleen het Tibetaans.

 

UITVOERING VAN DE PROJECTEN

 

SCHOOLGEBOUW

Het schoolgebouw is helemaal gereed, 400 kinderen volgen hier basisonderwijs.

 

Bouwtijd - afgerond in november 2011

Bouwkosten: € 22.100,-

 

Duurzaamheid

De bouw van het schoolgebouw is onderdeel van het Ju Mipham Education Centre dat zal gaan bestaan uit een compleet centrum met basis- middelbaar en hoger onderwijs, alsmede technische en kunstzinnige opleidingen en diverse werkplaatsen voor bedrijven. 

 

Exploitatiekosten worden sinds 2015 geheel gefinancierd uit ouderbijdragen en donaties door de plaatselijke gemeenschap. Het basis-onderwijs is  daarmee geheel zelfvoorzienend geworden. 

Waar voor je geld

Alle bouw-activiteiten en alle rekeningen zijn door de Chinese overheid gecontroleerd en goedgekeurd. 

Zoals gewoonlijk moesten bijna alle bouwmaterialen vanuit Xining of Chengdu worden geleverd, op meer dan 1000 kilometer afstand van deze regio. Ook de werknemers komen uit mainland China en moeten worden gehuisvest op kosten van de opdrachtgever. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom goed bouwen in Tibet zo vreselijk duur is. 

 

Van elke euro die u heeft gedoneerd, is zeker € 0,97 direct bij het project terecht gekomen.

 

Terug naar 'Onderwijs' >>

Terug naar 'Projecten'  >>

Direct doneren

Doneer nu een bedrag naar eigen keuze voor de opleiding van een nomade

 

Klik hier en je wordt doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van geef.nl

Bedrijfsleven

Als je niet kunt lezen of schrijven, kun je nog wel iets met je handen doen, een winkel of handel starten of diensten aanbieden. Daarvoor zijn micro-kredieten beschikbaar

Cultureel Erfgoed

De Tibetaanse taal en cultuur zijn uniek, daarom is het van groot belang dat deze niet verloren gaan. Oude meesters leren het weer jonge mensen zoals het eeuwen is gegaan. 

Onderwijs

Onderwijs is de belangrijkste motor om een betere toekomst te creeëren. Bovendien zal daarmee de Tibetaanse taal en cultuur niet verdwijnen.