kinderen en ouderen in Tibet
Onderwijs

Onderwijs is de belangrijkste motor om een betere toekomst te creeëren. Bovendien zal daardoor de Tibetaanse taal en cultuur niet verdwijnen. 

 

Vistaproject heeft beroepsopleidingen opgezet en algemeen vormend onderwijs. 

Er is nu een basisschool met bijna 400 leerlingen en een middelbare school met 150 leerlingen. Op deze school wordt zowel in het Tibetaans als het Chinees lesgegeven, conform de richtlijnen van de Chinese overheid, aangevuld met extra vakken voor Tibetaanse taal, geschiedenis en cultuur. 

 

Leraren zijn afkomstig van een van de bekende klooster-universiteit van Tibet, het Larung Gar instituut, waar meer dan 20.000 monniken en nonnen hun opleiding volgen waarna ze over heel China uitzwermen om les te geven. Bovendien zijn door de Chinese overheid 3 Chinese leraren aangesteld die we zelf moeten betalen. Omdat wij een particuliere, tweetalige school zijn, geeft de overheid (nog) geen cent. 

 

In samenwerking met de Tibetaanse Opleiding voor Artsen, is een basisopleiding gestart waarin 40 jongeren de beginselen van de unieke Tibetaanse geneeskunde leren, volgens het eeuwenoude systeem van Chagpori.

 

In deze regio is dankzij het Vistaproject het analfabetisme aangepakt en kunnen Tibetaanse kinderen aan een toekomst werken waarin ze een betere plaats in de Chinese maatschappij kunnen verwerven. 

 

Voor de komende jaren staat uitbreiding van het onderwijs met een Hogeschool/Universiteit en uitbreiding van basis-onderwijs naar andere gedeelten van de regio op het programma. 

 

Terug naar 'Ons Werk' 

Direct doneren

Doneer nu een bedrag naar eigen keuze voor de opleiding van een nomade

 

Klik hier en je wordt doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van geef.nl

Bedrijfsleven

Als je niet kunt lezen of schrijven, kun je nog wel iets met je handen doen, een winkel of handel starten of diensten aanbieden. Daarvoor zijn micro-kredieten beschikbaar

Cultureel Erfgoed

De Tibetaanse taal en cultuur zijn uniek, daarom is het van groot belang dat deze niet verloren gaan. Oude meesters leren het weer jonge mensen zoals het eeuwen is gegaan.