kinderen en ouderen in Tibet
Lobzang's verhaal
Het verhaal van Lobzang
 
"Ik ben zo blij met mijn opleiding houtbewerken die ik mocht volgen. Nu kan ik mijn eigen brood verdienen en ook nog mooie dingen maken". 
 
In mijn dorp is erg weinig te doen, er staan alleen barakken waar we moesten gaan wonen toen de Chinezen ons vee opgekocht hadden. Maar verder is er niks. Niemand van onze familie is ooit naar school geweest omdat we altijd nomaden waren. 
 
Er zijn veel jongeren die verkeerde dingen doen, dat wilde ik niet. Toen ik hoorde van het Vistaproject ben ik met ze gaan praten. Ze hadden allerlei opleidingen maar ik wist niet zo goed wat ik wilde. 
 
Zij boden me aan om 2 jaar lang les te volgen zodat ik een eigen werkplaats kon beginnen als houtbewerker. Zelf moest ik 150 euro per jaar betalen, een hele hoop geld, maar gelukkig heb ik een grote familie en samen is dat gelukt.
 
Ik kende hout eigenlijk niet zo goed omdat er bij ons helemaal geen bomen groeien maar het is mooi materiaal en nu maak ik kasten en versieringen, zowel voor gewone mensen als voor de vele kloosters in de wijde omtrek. 
 
Lees alle verhalen: 
Kinderen - Tenzin - Kutcher - Lobzang - Gyarmo
 
Terug naar "home"
Direct doneren

Doneer nu een bedrag naar eigen keuze voor de opleiding van een nomade

 

Klik hier en je wordt doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van geef.nl

Onze uitdaging

In de Tibetaanse gebieden in China is het analfabetisme de standaard. Slechts 15% van de bevolking kan lezen of schrijven. Dat is geen goed begin van een carriëre.

Hoe we werken

Onze missie is de armoede van de Tibetaanse bevolking te bestrijden, onderwijs en gezondheidszorg aan te bieden en de Tibetaanse taal en cultuur te revitaliseren. 

Resultaten

Als je niet kunt lezen of schrijven, kun je nog wel iets met je handen doen, een winkel of handel starten of diensten aanbieden. Daarvoor zijn micro-kredieten beschikbaar