kinderen en ouderen in Tibet
Kutcher's verhaal
Het verhaal van Kutcher
 
"Wij zijn al vriendinnen vanaf onze geboorte. En nu zijn we dankzij het Vistaproject ook allemaal understudies geworden, wij leren de jonge kinderen op school het alfabet, mooi werk!
 
In 2009 waren wij met wat jongens de eerste leerlingen van de school, we waren toen al 10 jaar oud maar kregen toch de kans. De eerste jaren waren moeilijk omdat we nog in tenten moesten slapen, maar dat is nu allemaal voorbij. 
En het allermooiste is dat wij nu in ons eigen dorp de kinderen vanaf 6 jaar al van alles kunnen leren.  Zowel in het Tibetaans als in het Chinees. We blijven nog heel lang samen, ook als we zelf kinderen krijgen.
 
Lees alle verhalen: 
Kinderen - Tenzin - Kutcher - Lobzang - Gyarmo
 
Terug naar "home"
Direct doneren

Doneer nu een bedrag naar eigen keuze voor de opleiding van een nomade

 

Klik hier en je wordt doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van geef.nl

Onze uitdaging

In de Tibetaanse gebieden in China is het analfabetisme de standaard. Slechts 15% van de bevolking kan lezen of schrijven. Dat is geen goed begin van een carriëre.

Hoe we werken

Onze missie is de armoede van de Tibetaanse bevolking te bestrijden, onderwijs en gezondheidszorg aan te bieden en de Tibetaanse taal en cultuur te revitaliseren. 

Resultaten

Als je niet kunt lezen of schrijven, kun je nog wel iets met je handen doen, een winkel of handel starten of diensten aanbieden. Daarvoor zijn micro-kredieten beschikbaar