kinderen en ouderen in Tibet
Tibetaanse kinderen
Voor hen doen we het
 
Dit zijn Tibetaanse kinderen die onderwijs kunnen volgen dankzij het Vistaproject. 
Ze wonen in een zeer afgelegen en arme regio in de vroegere provincie Kham, het tegenwoordige Sichuan in China. Ze volgen onderwijs in zowel het Tibetaans als het Chinees. Zo krijgen ze betere kansen in de snelgroeiende Chinese economie. 
De plaatselijke bevolking bepaalt welke verbetering zij graag willen en leggen dit voor aan de Nederlandse Stichting Rigdzin. Die zoekt naar financiering en maakt dit geld over naar het Vistaproject. 
Dankzij deze bijzondere samenwerking (sinds 2005) zijn technische en kunstzinnige vakopleidingen gestart, diverse bedrijven en werkplaatsen opgezet en is basis- en middelbaar onderwijs gerealiseerd.
 
In 2018/2019 willen we hoger onderwijs mogelijk maken. Helpt u mee? Doneer svp
 
Lees alle verhalen: 
Tenzin - Kutcher - Lobzang - Gyarmo
 
Terug naar "home"
Direct doneren

Doneer nu een bedrag naar eigen keuze voor de opleiding van een nomade

 

Klik hier en je wordt doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van geef.nl

Onze uitdaging

In de Tibetaanse gebieden in China is het analfabetisme de standaard. Slechts 15% van de bevolking kan lezen of schrijven. Dat is geen goed begin van een carriëre.

Hoe we werken

Onze missie is de armoede van de Tibetaanse bevolking te bestrijden, onderwijs en gezondheidszorg aan te bieden en de Tibetaanse taal en cultuur te revitaliseren. 

Resultaten

Als je niet kunt lezen of schrijven, kun je nog wel iets met je handen doen, een winkel of handel starten of diensten aanbieden. Daarvoor zijn micro-kredieten beschikbaar