kinderen en ouderen in Tibet
Gyarmo's verhaal
Het verhaal van Gyarmo
 
"Van een oude ambachtsman had ik het vak al geleerd, maar ik had geen geld om zelf mijn gereedschap te kopen. Met een micro-krediet ben ik geholpen.
 
Mijn vader is al heel lang dood en mijn moeder verdient maar een heel klein beetje met haar winkeltje. Zij heeft een kennis gevraagd mij het werk van sieraden-maker te leren en dat heeft hij gedaan. Ik heb bijna 3 jaar lang elke dag samen met hem in zijn werkplaats hard gewerkt om dit vak onder de knie te krijgen. Maar toen ging hij dood en namen zijn familieleden alle spullen mee uit de werkplaats. Ik had niets meer.
 
Een buurman van ons is toen met een meneer van Vistaproject gaan praten, toen moest ik ook komen en laten zien wat ik gemaakt had. 
Het duurde wel een maand maar toen kwam hij terug met geld om alles te kopen. We zijn samen naar de grote stad gegaan om het beste gereedschap te kopen. 
Twee jaar lang betaal ik  5 euro per maand terug en in december ben ik daarmee klaar. Elke dag als ik bezig ben met prachtige spullen te maken om de Tibetaanse vrouwen nog mooier te maken, ben ik dankbaar.
 
Lees alle verhalen: 
Kinderen - Tenzin - Kutcher - Lobzang - Gyarmo
 
Terug naar "home"
 
Direct doneren

Doneer nu een bedrag naar eigen keuze voor de opleiding van een nomade

 

Klik hier en je wordt doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van geef.nl

Onze uitdaging

In de Tibetaanse gebieden in China is het analfabetisme de standaard. Slechts 15% van de bevolking kan lezen of schrijven. Dat is geen goed begin van een carriëre.

Hoe we werken

Onze missie is de armoede van de Tibetaanse bevolking te bestrijden, onderwijs en gezondheidszorg aan te bieden en de Tibetaanse taal en cultuur te revitaliseren. 

Resultaten

Als je niet kunt lezen of schrijven, kun je nog wel iets met je handen doen, een winkel of handel starten of diensten aanbieden. Daarvoor zijn micro-kredieten beschikbaar