kinderen en ouderen in Tibet
Drolma's verhaal
Het verhaal van Drolma
 
"Niks te doen hebben, is niet leuk als je jong bent. Daarom hebben we bij het Vistaproject een motoropleiding gevolgd en een cursus werken in het hotel.
 
Onze families waren nomaden en hadden veel yaks, maar die moesten ze een paar jaar geleden verkopen van de overheid. En toen moesten we ook nog verhuizen naar een dorp. Daar is echter niets te doen en onze ouders hebben bijna geen geld meer. 
Mijn neven, Tashi en Dawa, en mijn nichtje Yeshe hebben toen samen met de oudsten van het dorp gesproken en gevraagd of er iets georganiseerd kon worden waardoor we zelf een inkomen kunnen verdienen. 
Zij hebben met Vistaproject gesproken en een paar maanden later konden we alle vier een opleiding volgen. Mijn neven hebben nu een werkplaats waar ze motoren opknappen en mijn nichtje en ik werken allebei in hetzelfde hotel in de stad. Hoe anders had het kunnen lopen. Nu kan ik volgend jaar gaan trouwen omdat ik voldoende gespaard heb.
 
Lees alle verhalen: 
Dechen - Tenzin - Kutcher - Lobzang - Gyarmo
 
Terug naar "home"
 
Direct doneren

Doneer nu een bedrag naar eigen keuze voor de opleiding van een nomade

 

Klik hier en je wordt doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van geef.nl

Onze uitdaging

In de Tibetaanse gebieden in China is het analfabetisme de standaard. Slechts 15% van de bevolking kan lezen of schrijven. Dat is geen goed begin van een carriëre.

Hoe we werken

Onze missie is de armoede van de Tibetaanse bevolking te bestrijden, onderwijs en gezondheidszorg aan te bieden en de Tibetaanse taal en cultuur te revitaliseren. 

Resultaten

Als je niet kunt lezen of schrijven, kun je nog wel iets met je handen doen, een winkel of handel starten of diensten aanbieden. Daarvoor zijn micro-kredieten beschikbaar